Tuesday, December 6, 2011

Cele mai bune seriale SF


    TAKEN
    Timp de cincizeci de ani, guvernul Statelor Unite a reusit sa tainuiasca cea mai mare conspiratie din istoria omenirii. Trei familii, a caror istorie este urmarita timp de patru generatii, sunt protagonistele unei povesti incredibile, care va marca istoria lumii. Russell Keys, un veteran din cel de-al doilea razboi mondial, este bantuit de cosmarul rapirii sale de catre extrateresti, eveniment petrecut in timpul marii conflagratii. Owen Crawford, un ambitios capitan al Fortelor aeriene americane se transforma intr-un diabolic complotist sub influenta unor intamplari inexplicabile, in timp ce Sally Clarke, o femeie cu o casnicie nefericita este convinsa ca tatal pruncului pe care-l poarta in pantece este extraterestru. Pe masura ce timpul trece, urmasii celor trei sunt afectati de uriasul complot, totul culminand cu nasterea lui Allie Keys – ultima realizare a experimentelor extraterestre si cea care detine cheia viitorului lor.






    STARGATE SG 1
    Stargate SG-1 este un serial de televiziune care incepe la un an dupa filmul original si urmareste activitatea primei echipe de exploratori (SG-1) ai centrului de comanda Stargate.
    Un atac inamic alerteaza Aviatia S.U.A. ca Ra nu a fost singurul Goa'uld existent. Cand prin Poarta Stelara apar extraterestrii, Generalul Hammond il cheama pe colonelul O'Neil din rezerva, iar acesta din urma marturiseste ca a incalcat ordinul de a distruge planeta Abydos si ca printre oamenii de pe Abydos traieste si Daniel Jackson.
    In dorinta de a salva Pamantul de o invazie extraterestra, fortele speciale conduse de Jack O'Neil exploreaza alte civilizatii din Univers (mai dezvoltate sau mai primitive) prin intermediul Portii Galactice. Poarta Galactica este un portal rotund care poate transporta instantaneu un obiect dintr-un punct al spaţiului în altul, prin crearea unei găuri de vierme artificială. Acest proces presupune folosirea a sapte dintre cele treizeci si opt de simboluri ce reprezinta constelatii stelare.




    STARGATE ATLANTIS
    Stargate Atlantis este un serial stintifico fantastic, o coproductie americano-canadiana parte din franciza Stargate detinuta de MGM. Producatorii sunt Brad Wright si Robert C. Cooper. Serialul este filmat si produs in Canada.
    Stargate Atlantis urmareste aventurile unei expeditii umane in orasul pierdut Atlanytis din constelatia Pegasus. Poarta Stelara a adus umanitatea in contact cu alte culturi si, evident cu noi si puternici dusmani, Wraith, Genii, si mai tarziu Asurans toate acestea in timp ce se incearca descoperirea secretelor pe care Anticii le-au lasat in urma.
    Premierea a fost in 16 iulie 2004 cu episodul Rising in care au jucat Richard Dean Anderson si Michael Shanks din Stargate SG1.
    Serialul are  5 serii.
    Actiunea din Stargate Atlantis se petrece in orasul Atlantis, pe o planeta numita Lantea din Galaxia Pegasus, construita cu milioane de ani in urma de catre cea mai avansata rasa din universul Stagate: Anticii.





No comments:

Post a Comment